Спостерігається позитивна динаміка зниження вмісту нафтопродуктів у річках Харківщини – Синєгубов

15:49  |  13.03.2024
Спостерігається позитивна динаміка зниження вмісту нафтопродуктів у річках Харківщини – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Представники Харківської ОВА взяли участь в засіданні Державної комісії ТЕБ та НС під головуванням Віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександра Кубракова. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов доповів щодо ліквідації наслідків витоку нафтопродуктів внаслідок російського обстрілу.

«Не допустили витік небезпечних речовин у річку Сіверський Донець. Наразі усі показники в нормі. Водночас є позитивна динаміка зниження вмісту нафтопродуктів у річках Немишля, Харків, Лопань, Уди. Від ООН, Посольства Швейцарії, «Укргазвидобування» отримали 45 тисяч літрів сорбенту та 625 метрів бонових загороджень. Дякуємо за оперативну допомогу!» – розповів Синєгубов.

Він наголосив, що завдяки скоординованій роботі ХОВА, рятувальників, міської ради, рибоохоронного патруля на 14 локаціях встановили 261 метр бонових загороджень та застосували 4,3 тисячі літрів сорбенту.

«У резерві маємо ще 40 тисяч літрів сорбенту та 364 метри загороджень. Очищено ґрунт на 5 вулицях та відновлено 6,5 тисяч м. кв. дорожнього покриття. Силами міськради триває очищення території 35 приватних домоволодінь. Планується заміна ґрунту. Також моніторимо показники питної води. Лише на двох вулицях міста, безпосередньо на місці пожежі, відключені від централізованого водопостачання 4 колонки. Місцевим жителям організовано підвіз питної води», – додав начальник Харківської ОВА.

Окрім того, з UNICEF домовилися щодо часткового фінансування обстеження довкілля в межах зони потенційного забруднення. Розробляється покроковий масштабний план щодо цієї ситуації, який незабаром планують представити профільному міністерству для погодження й реалізації.

Заступник начальника ХОВА Євген Іванов також доповів про стан готовності та результати технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. Так, на сьогодні фонд захисних споруд цивільного захисту в Харківській області становить 4586 об’єктів.

«Протягом 2023 року кількість укриттів збільшилася на 386 одиниць, що своєю чергою дає змогу додатково укрити майже 30 тисяч осіб. Упродовж 2024 року кількість укриттів збільшилась на 50 одиниць. До того ж за результатами комісійних обстежень облаштовано 407 найпростіших укриттів у закладах освіти», – прокоментував Євген Іванов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: