Сплачував податки в державний бюджет російської федерації: затримали колаборанта з Харківщини (відео)

15:53  |  24.07.2023
Сплачував податки в державний бюджет російської федерації: затримали колаборанта з Харківщини

Фото: npu.gov.ua

Фігурант пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією, дистанційно керував роботою філіалів фірми, які продовжували працювати в умовах окупації та сплачували податки росії. Крім того, встановлено, що зловмисник є керівником кількох підприємств та філіалів, які функціонують на території держави-агресора. Наразі зловмиснику оголошено про підозру та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомили Управління комунікації Національної поліції України.

Поліцейські встановили, що після повномасштабного вторгнення росії низка філіалів одного з підприємств не припинили свою господарську діяльність на тимчасово окупованій росіянами території.

Керівник фірми добровільно пішов на співпрацю з окупантами та сплачував податки від отриманих прибутків до державного бюджету російської федерації.

Зокрема 55-річний чоловік, перебуваючи в Харкові, дистанційно керував філіалами фірми з виготовлення та продажу автозапчастин. Фігурант здійснював координацію всіх видів діяльності підприємства, виконував організаційно-розпорядчі функції.

Скорочення штатної чисельності працівників, надання відпусток та звільнення працівників підприємства відбувалося лише за його погодження та за його підписом.

Вже з’ясовано, що лише однією з філій підприємства, яка в тимчасово окупованому Криму, було сплачено до держбюджету країни-агресора 20 мільйонів рублів. Крім того, встановлено, що чоловік був керівником аналогічних підприємств на території росії.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службовому кабінеті фігуранта та за місцем його проживання правоохоронці виявили низку документів, які вказують на його злочинну діяльність. Також вилучено понад 13 мільйонів гривень, на які слідчий суддя наклав арешт.

Наразі слідчі управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, ГСУ Нацполіції повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу України.

Підприємцю-колаборанту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Слідчі дії тривають. Поліцейські проводять заходи для встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: