Співпрацюючи з окупантами, керували комунальним підприємством в Ізюмі: судитимуть двох чоловіків

14:47  |  02.01.2023

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців міста Ізюм за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, наприкінці березня 2022 року, під час окупації міста Ізюм двоє співробітників комунального підприємства стали співпрацювати із загарбниками. 54-річний чоловік погодився на пропозицію окупантів та обійняв посаду «в. о. директора коммунального предприятия Благоустройство города Изюма», а другий колаборант, 62-річний чоловік, став його «заступником».

Колаборанти організовували роботу підприємства – надавали вказівки працівникам, приймали на роботу співробітників, забезпечували видачу заробітної плати в російських рублях та виконували інші адміністративно-господарські функції.

Крім того, обвинувачені брали участь у нарадах, які проводились під керівництвом окупаційної влади міста Ізюм.

Наразі обидва чоловіки перебувають під вартою. Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: