Співпрацював з ворогом під час окупації Ізюмщини: завершено спецрозслідування щодо «народного міліціонера»

17:03  |  19.07.2023
Співпрацював з ворогом під час окупації Ізюмщини: завершено спецрозслідування щодо «народного міліціонера»

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 31-річний мешканець Балаклії під час окупації міста влаштувався на роботу до фейкового правоохоронного органу, обійнявши посаду «дільничного поліцейського».

Свої обов’язки псевдоправоохоронець виконував у період з червня по середину серпня 2022 року. Зокрема, він проводив обшуки на території домоволодінь та займався вилученням мисливської зброї у місцевих жителів.

Наразі він перебуває у розшуку. 18 липня суддя Балаклійського районного суду Харківської області задовольнив клопотання прокурора на проведення спеціального судового провадження щодо колаборанта.

Досудове розслідування проводили слідчі відділення поліції №1 СВ Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: