Співпрацювала з російськими окупантами під час окупації Ізюмщини: жінку судитимуть за колабораціонізм

11:18  |  09.02.2023
Співпрацювала з російськими окупантами під час окупації Ізюмщини: жінку судитимуть за колабораціонізм

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річної жінки, яка добровільно обійняла посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації села Морозівка Ізюмського району місцева мешканка вирішила співпрацювати з представниками зс рф. У серпні вона обійняла посаду т. зв. «начальника Савинского территориального отдела Изюмской ВГА».

Обвинувачена брала участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, забезпечувала оформлення документації стосовно прийому працівників та організовувала роботу відділу.

Втім, колаборантка пропрацювала на цій посаді недовго — лише до вересня 2022 року, поки ЗСУ не звільнили населений пункт від окупантів.

Справу розглядатимуть у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ ВП № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: