Спецпідрозділ КОРД отримав бронеавтомобіль українського виробництва «Козак» (відео)

16:50  |  09.06.2023
Спецпідрозділ КОРД отримав бронеавтомобіль українського виробництва «Козак»

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов спільно з начальником ГУНП у Харківській області Володимиром Тимошком та народним депутатом України Павлом Якименком передали службовцям харківського КОРДу бронемашину «Козак».

«Як казав Президент України, обороноздатність – це не ефемерне слово, за ним стоять конкретні люди, конкретні кроки та конкретні дії. Бронеавтомобіль, який сьогодні передали, дозволить Нацполіції, зокрема, спецпідрозділу виконувати бойові завдання, які наразі стоять перед ними. Цей проєкт коштує близько 13 мільйонів гривень. Без роботи бронеавтомобіль точно не залишиться. Анонсуємо, що це лише перший з декількох, які ми плануємо реалізувати саме для КОРДа», – зазначив Олег Синєгубов.

Такий бронеавтомобіль буде першим на балансі Нацполіції.

«Це автомобіль, який може переміщувати загалом 9 осіб разом з водієм. Він передбачає можливість захисту від крупнокаліберних кулеметів, від мін та інших вибухових пристроїв. Якраз те, що необхідно спецпідрозділу, аби пересуватися і якісно виконувати свою роботу», – сказав Володимир Тимошко.

До ініціативи передати бронеавтомобіль долучилися Благодійний фонд Павла Якименка «Твій Харків», Асоціація газовидобувних компаній України та інші меценати.

«Раніше у нашого спецпідрозділу не було такої броньованої автівки. Саме тому було вирішено придбати для них бронеавтомобіль «Козак», який має українське виробництво. Він зробить значний внесок у підвищення обороноздатності нашого міста та області»,– додав Павло Якименко.

Командир харківського КОРДу з позивним «Gucci» наголосив, що цей транспорт призначено першочергово для збереження особового складу. Його спецпідрозділ на початку повномасштабного вторгнення рф одним з перших зустрів ворога у Харкові та ліквідовував ворожі ДРГ.

«Такий транспорт давно був необхідний. Окрім безпечного пересування, наявність крупнокаліберного кулемета надає нам перевагу в бойовій ситуації. Дякую начальнику управління Нацполіції, начальнику Харківської ОВА та народному депутату Павлу Якименку, що знайшли можливість придбати для нашого підрозділу цей автомобіль. А якщо згодом це буде не одна бронемашина, то взагалі чудово», – сказав командир.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: