Службова недбалість зі збитками для держави у майже 2 млн грн: на Харківщині викрито посадовицю регіональної філії Укрзалізниці

12:52  |  01.02.2024
Службова недбалість зі збитками для держави у майже 2 млн грн: на Харківщині викрито посадовицю регіональної філії Укрзалізниці

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисниця, користуючись службовим становищем, завищила вартість вишукувальних робіт при будівництві та капітальному ремонті будівель і споруд. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

«У 2020 році посадовиця структурного підрозділу «Служба з управління майновими і земельними ресурсами» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» не погодила з підрядником проєкт договору про надання послуг на предмет перевірки правильності складання договірної ціни на виконання будівельно-монтажних, ремонтно-будівельних, пусконалагоджувальних робіт при будівництві та капітальному ремонті будівель і споруд, відповідності обсягів робіт технічному завданню і розцінок очікуваній вартості, чим допустила не правильне зазначення розрахункових показників (за 1 га) у кошторисах вартості послуг на вишукувальні роботи», — повідомили в поліції.

Загальна площа вказаних земельних ділянок, щодо яких необхідно було провести вишукувальні роботи за вказаним договором складала 674, 2051 га.

Службовою особою було допущено застосування загального розрахункового показника у вигляді загальної площі земельних ділянок, зазначених у вищевказаних кошторисах загальної площею 803,9024 га, що перевищує загальну площу за технічним завданням на 129,6973 га.

Вказані дії призвели до необґрунтованого перерахування з власності регіональної філії «Південна залізниця» на банківський рахунок іншого підприємства грошей у сумі 1 740 980 грн.

Слідчі ВП № 2 ХРУП № 3 за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури міста Харків повідомили 55-річній жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: