Слідчі завершили досудові розслідування у відношенні двох «народних міліціонерів» селища Козача Лопань

18:53  |  29.12.2022
судебная экспертиза

Під час окупації населеного пункту чоловік та жінка вступили у злочинну змову з представниками окупаційних військ та добровільно обійняли посади у незаконному правоохоронному органі «Територіальний відділ міліції смт Козача Лопань». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Нагадаємо, 33-річний чоловік обійняв посаду тимчасово виконуючого обов’язки начальника відділу міліції та виконував повноваження щодо організації роботи створеного органу, підписував й погоджував організаційно-розпорядчі службові документи, накладав резолюції тощо.

Крім того, слідством встановлено, що зловмисник кілька місяців поспіль допомагав окупаційній адміністрації держави-агресора. Разом з військовослужбовцями рф він вилучав у місцевих мешканців особисте майно та передавав його окупаційній адміністрації.

У листопаді слідчі відділу поліції № 3 ХРУП № 3 під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури заочно повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність)  та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

36-річна жінка також вступила в злочинну змову з представниками окупаційних військ. Вона проголосила себе тимчасово виконуючою обов’язки дільничного інспектора в незаконно створеному правоохоронному органі.

У вересні слідчі відділу поліції № 3 ХРУП № 3 під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури заочно повідомили порушникам про підозру у скоєнні злочину за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Після звільнення населеного пункту українськими військовими підозрювані втекли за межі держави. Наразі вони оголошені у розшук.

29 грудня слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні. Матеріали справи з обвинувальними актами скеровані до суду для прийняття рішення.

За санкціями статей зловмисникам загрожує до 15 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: