Слідчі Харківщини повідомили про підозру мешканцю Києва у незаконному збуті зброї

14:49  |  17.03.2023
Слідчі Харківщини повідомили про підозру мешканцю Києва у незаконному збуті зброї

Фото: hk.npu.gov.ua

57-річний чоловік виставляв вогнепальну зброю для продажу на аукціоні в мережі Інтернет та переправляв покупцям поштою. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний знайшов ймовірного покупця зброї, яким виявився мешканець міста Мерефа Харківського району. Обговоривши умови та вартість товару, зловмисник у грудні переправив чоловіку обріз гвинтівки «Мосіна» калібру 7,62 мм. У такий же спосіб покупець 11 березня замовив та отримав пістолет «ТТ».

«14 березня під час санкціонованого обшуку оперативники відділу поліції № 3 ХРУП № 1, управління карного розшуку ГУНП в Харківській області спільно з СБУ та працівниками Харківської окружної прокуратури Харківської області за місцем мешкання підозрюваного виявили арсенал зброї», — зазначив начальник відділу поліції Олександр Горбачов.

Правоохоронці вилучили 3 пістолети, карабін, 2 корпуси гранати Ф1, кулемет, гвинтівку, пістолет-кулемет, набої, 3 пластикові банки з речовиною зовні схожою на порох та інше.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: