Сів п’яним за кермо й хотів підкупити патрульних, аби уникнути відповідальності: на Харківщині судитимуть чоловіка

12:50  |  27.09.2023
Сів п'яним за кермо й хотів підкупити патрульних, аби уникнути відповідальності: на Харківщині судитимуть чоловіка

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка за фактом пропозиції надати неправомірну вигоду службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 26 серпня цього року в місті Первомайський патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Skoda Octavia», за кермом якого перебував обвинувачений.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджувалось характерним запахом з його ротової порожнини, порушенням координації рухів і порушенням мови. Чоловік і сам підтвердив, що знаходиться у нетверезому стані.

Поліцейські встановили, що водій сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння не вперше: у березні цього року його було визнано винуватим за ст. 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Аби уникнути відповідальності, водій став пропонувати патрульним гроші. Він запропонував п’ять тисяч гривень, а почувши відмову, став підвищувати «ставки» спочатку до десяти, а потім і до двадцяти тисяч гривень.

Патрульні відмовились від одержання неправомірної вигоди й викликали слідчо-оперативну групу районного відділу поліції для документування корупційного злочину.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Первомайському міськрайонному суді Харківської області. Досудове розслідування проводили слідчі ВП №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: