Ситуація на прикордонні Харківщини може стабілізуватися найближчими днями — комбат 92-ї бригади

16:37  |  14.05.2024
Окупанти завдали авіаційних ударів в районах Іванівки та Загризового на Харківщині — Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на кордоні з росією на півночі Харківської області може стабілізуватися за кілька днів. На 14 травня там точаться важкі бої. Про це в етері «Єдиних новин» сказав командир батальйону 92 ОШБр Юрій Федоренко, — повідомляє «Суспільне».

«Зараз точаться важкі бої, але ситуація майже купована. Можна сказати, що в найближчій перспективі кількох днів ситуація буде стабілізована», — говорить Федоренко.

За словами військового, росіяни продовжують затягувати свій особовий склад, штурмувати живою силою невеликими групами.

«Він намагається затягуватись по посадках та лісопосадках, накопичувати сили, й так готується до подальших штурмових дій. Але маршрути висування Силам оборони на основних напрямках вже відомі, вони взяті під вогневий контроль гарматами та БПЛА», — каже представник 92-ї бригади.

Федоренко каже, що росіяни втратили техніку на Харківському напрямку.

«Що стосується техніки противника броньованої та легкоброньованої, яку вони застосовують для логістики, ця техніка від початку була уражена не лише артилерією, але й БПЛА. Як наслідок, противник втратив значну частину своєї техніки й на цей час майже її не використовує, тільки для проведення евакуації й то на території рф за лінією державного кордону України», — говорить військовий.

За його переконанням, загрози місту Харкову немає, за винятком ракетної та засобів БПЛА.

«Противник розуміє, що у нас на поточний момент недостатньо вогневих засобів та боєприпасів через зволікання допомоги з заходу, але рішення вже ухвалені й за найближчі півтора-два місяці концентрація засобів для Сил оборони буде максимальною, й ми зможемо на ключових напрямках позбавити противника вчиняти штурмові дії», — сказав командир батальйону 92 ОШБр.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: