Сирський: Маємо створити умови для розгрому росіян на Харківщині

12:07  |  17.05.2024
Сирський: Маємо створити умови для розгрому росіян на Харківщині

Фото: president.gov.ua

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що, почавши наступ на Харківщині, росія розширила зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів. Україна має не допустити подальшого просування окупантів та створити умови для їхнього розгрому. Про це він повідомив в соціальних мережах.

За словами головнокомандувача, розширенням зони активних бойових дій окупанти намагаються примусити Україну залучити додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Основні зусилля росіяни зосередили на напрямку Стрілеча — Липці та на захопленні Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил українських військ, каже Сирський.

Для досягнення цієї мети рф створила і значно посилила оперативно-тактичне угруповання військ «Север», до складу якого ввійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів.

«Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак йому не вдалося прорвати нашу оборону. А втім, ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується», — констатував Сирський.

За таких обставин Україна повинна не допустити подальшого просування російських військ «стійким утриманням займаних рубежів та позицій», а також завдати максимальних втрат ворогу та створити умови для розгрому атаками у фланг і тил із різних напрямків, вважає головнокомандувач.

«Звичайно, ми повинні максимально ефективно використовувати нашу перевагу в ударних БпЛА в поєднанні з використанням засобів РЕБ та влучним вогнем артилерії», — додав Сирський.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: