Синєгубов розповів про підстави можливої евакуації харків’ян

15:40  |  28.03.2024
Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 6 березня

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі на Харківщині триває евакуація із 57 населених пунктів Куп’янського району. Водночас в ХОВА розглядають можливість евакуації із прикордонних населених пунктів Харківського, Богодухівського та Чугуївського районів. Евакуація з обласного центру можлива у разі загрози окупації міста, або захоплення міста.

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню «Главком».

«Ми постійно моніторимо ситуацію і наразі мова про евакуацію жителів Харкова не йде. Динаміка переміщення населення наразі стабільна. В Харкові 1,2-1,3 мільйона населення плюс по області ще мільйон», — зазначив Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА розповів про розвиток бізнесу у регіоні. Малий та середній бізнес пристосувався до поточної ситуації й продовжує здійснювати діяльність на деокупованих та постраждалих територіях.

«Як тільки в Ізюмі стабілізувалася обстановка, там одразу почали відкриватися кафе, продуктові магазини тощо. Нашим завданням було затягти туди мережеві супермаркети лише для одного – стабілізації ціни на продукти харчування. Представники великих підприємств, у переважній більшості, або призупинили роботу, або релокувалися в інші регіони країни», — повідомив Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: