Синєгубов розповів про підготовку області до навчального року (відео)

16:39  |  28.08.2024
Синєгубов розповів про підготовку області до навчального року

Фото: kharkivoda.gov.ua

Станом на сьогодні підвезення до шкіл потребують понад 13 255 учнів, з них 2500 – у місті Харків. Забезпеченість закладів загальної середньої освіти області транспортом становить 67% від потреби – в регіоні наявні 310 шкільних автобусів, потреба – ще 151 одиниця. Робота з поповнення шкільного автопарку триває. Про це йшлося в ході брифінгу начальника Харківської обласної військової адміністрації в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

«Серед основних завдань Президента, Уряду й Офісу Президента – розбудова безпечних освітніх середовищ. Це єдина можливість вивести в офлайн та змішану форму навчання максимальну кількість дітей. На сьогодні в області з нуля будуються шість захисних споруд, де навчатимуться 5,5 тисячі дітей. Загальна сума будівництва складає 581 мільйон гривень, з них 500 мільйонів – кошти державної субвенції. Всього плануємо створити в області 48 захисних споруд. На реалізацію частини з них вже отримали 2,1 мільярда гривень, з них 300 мільйонів перераховано місту Харків», – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що сьогодні Рада оборони Харківської області дозволила органам місцевого самоврядування, які не перебувають на території можливих бойових дій, самостійно ухвалювати рішення про форму навчання школярів.

«Наразі під такі критерії підпадає лише Красноградський район. Відповідне рішення перед цим ухвалили в профільному Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Аби стартувати офлайн та змішану форму навчання на Красноградщині необхідні рішення педагогічної ради конкретного закладу освіти, згода батьків здобувачів освіти, а також наявність у школі об’єкта фонду захисних споруд цивільного захисту», – сказав Олег Синєгубов.

Онлайн-освіта залишається основним видом навчання в регіоні. Особлива увага приділяється дітям із прикордонних та наближених до лінії фронту населених пунктів. З метою забезпечення доступу до освіти в дистанційному форматі від міжнародних партнерів та благодійних організацій для учнів та викладачів Харківщини спрямували майже 40 тисяч девайсів.

Для організації повноцінного дистанційного навчання в області необхідно ще близько 12 тисяч ноутбуків, планшетів та хромбуків для вчителів і близько 30 тисяч аналогічних девайсів для учнів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: