Синєгубов розповів про наміри ворога щодо Куп’янського напрямку та Харкова (відео)

14:55  |  11.01.2024
Синєгубов розповів про наміри ворога щодо Куп’янського напрямку та Харкова

Фото: liga.net

Наразі ворог намагається взяти село Синьківка Куп’янського району. Цей населений пункт є принциповим для росіян, тому що відкриває майбутні перспективи для продовження дій щодо окупації й блокування самого Куп’янська.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net» ситуацію, яка склалася на Куп’янському напрямку.

«До наступу на Харківську область, на місто Харків, як ми вже знаємо, росіяни почали готуватися ще з 2021 року. Перший етап, коли у росіян був фактор несподіванки, і спрямували сюди великі сили, відбувся 24 лютого. Наразі територія Харківщини звільнена майже на 100%, під тимчасовою окупацією залишається приблизно 2%. А також «сіра зона» – це декілька населених пунктів, на території яких ведуться активні бойові дії», – зазначив Синєгубов.

«Трохи нижче на карті розташовується Куп’янськ-Вузловий, там є логістичні маршрути, залізничні колії, розв’язки для відправки російських військ на територію Донецької області. Оце основний намір. Є інформація, що рф отримали завдання ще влітку взяти Куп’янськ-Вузловий. Далі восени ставились такі плани, зараз ми чуємо про 15 січня. Ми слідкуємо за ворогом в режимі онлайн 24/7. Для того, щоб адекватно реагувати на всі заходи, для того, щоб його плани не втілилися в життя», – зауважив начальник ХОВА.

Як підкреслив Синєгубов, жодних успіхів на Куп’янському напрямку ворог не має, хоча атакує досить сильними засобами. Наступи росіяни проводять хвилями, проте українські воїни наносять їм досить серйозне ураження.

«Ворог накопичив певні ресурси, тобто війська, броньовану техніку тощо і пішов у наступ. Цей наступ триває 2-3 тижні, можливо, до місяця. ЗСУ повністю знищують ці бойові угрупування. Також ворог зрозумів, що погодні умови не сприяють наступу. Ми очікуємо, дійсно, поновлення штурмових дій. Однак, це прогнозовані абсолютно ситуації. Жодних накопичень на півночі Харківщини, на Білгородському напрямку, у нього так само немає», – сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Крім того, він додав, що в регіоні постійно працюють над посиленням обороноздатності, зокрема, будівництвом фортифікаційних споруд.

«В активні тижні штурмових дій українські воїни відбивали від 15 до 20 ворожих штурмових атак. В одній атаці беруть участь від 10 до 20 одиниць броньованої техніки і приблизно 300 осіб особового складу. Тобто це великі штурмові дії. Якщо помножимо на кількість таких штурмових атак, то ми, звичайно, визначимо ту кількість військ, які знищують наші воїни, проводячи боєві дії на Куп’янському напрямку», – підсумував Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: