Синєгубов розповів про бізнес-активність на деокупованих територіях (відео)

15:59  |  11.01.2024
Синєгубов розповів про бізнес-активність на деокупованих територіях

Фото: liga.net

Вже вдалося налагодити бізнес-активність на деокупованих територіях. Під час інтерв’ю для інтернет-видання «LIGA.net» начальник ХОВА Олег Синєгубов прокоментував перспективи майбутнього відновлення регіону.

«Коли розміновуємо поля, то сільськогосподарські підприємства одразу повертаються. Коли надали гарантії безпеки, наприклад, у  Балаклії, одному з перших великих населених пунктів, який було звільнено на Харківщині, то бізнес швидко зреагував і повертався. Розпочали відкриття магазинів. Ми лише далі прогнозували свою політику. Наприклад, нам потрібно було запустити мережеві магазини, оскільки в них є фіксовані ціни на продукти харчування, щоб не було певних завищень тощо», – розповів Синєгубов.

Також для покращення доступності послуг першочергово стимулювали відновлення на деокупованих територіях банківських установ.

«Окрім того, щойно будуть завершені бойові дії, повернеться великий бізнес, з яким ми так само вже ведемо перемовини. Також зараз чекаємо рішення щодо диференціації повітряних тривог. Це потрібно для того, щоб повернулася частина бізнесу. Компанії не можуть працювати, коли так часто лунають повітряні тривоги, оскільки часу для роботи залишатиметься мало. Тому наразі подали свої пропозиції до Міністерства оборони, працюємо з Генштабом для того, щоб зробити таку диференціацію», – підкреслив начальник ХОВА.

За його даними, у Харкові проживає приблизно 1,3 мільйона громадян, що сприяє активізації у місті бізнес-проєктів.

«Розуміємо, щоб поверталися підприємства і відкривалися нові, мають бути стимули й для середнього, і для малого бізнесу, зокрема через місцеві бюджети. А також – від Міністерства економіки України щодо кредитних програм, щодо нових фінансових можливостей», – сказав Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: