Синєгубов обговорив першочергові завдання із новопризначеними головами військових адміністрацій

11:43  |  31.10.2022
Синєгубов обговорив першочергові завдання із новопризначеними головами військових адміністрацій

Фото: kharkivoda.gov.ua

Серед першочергових проблемних питань – підготовка до опалювального сезону в осінньо-зимовий період, відновлення критичної інфраструктури, поновлення роботи медичної сфери та аптек. В межах підготовки до холодів у Харкові та області мають створити універсальні пункти обігріву. Про це повідомили в ХОВА.

Надання гуманітарної допомоги необхідно координувати із Єдиним координаційно-гуманітарним штабом.

«Є гостра необхідність у відкритті аптек на деокупованих територіях Харківщини. Ті медикаменти, які люди отримують із гуманітарної допомоги, не завжди ідуть на користь, адже через порушення правил транспортування та зберігання ці ліки можуть людям навпаки нашкодити. Тому візьміть на особистий контроль цієї сфери», — зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У тих населених пунктах, де неможливо подати газ чи централізоване теплопостачання, представників соціально незахищених верств населення забезпечать дровами.

Також, за словами начальника ХОВА, на часі — відновлення дорожньої інфраструктури на важливих шляхах і облаштування так званих «пунктів життя» із генераторами, засобами зв’язку та всім найнеобхіднішим на випадок можливого «блекауту».

“В Україні триває війна, тому маємо бути готові до всього, — підкреслив Олег Синєгубов. — На голів місцевих адміністрацій покладені важливі завдання, на виконання яких маємо не так багато часу. Люди чекають оперативних дій та вирішення нагальних проблем. Працюємо!”

Зокрема, новопризначені очільники військових адміністрацій мають активно співпрацювати із Національною поліцією на місцях. Правоохоронці проводять роботу із місцевим населенням з метою збору інформації щодо кількості людей, які лишились на місцях, кількості громадян, що потребують евакуації, та виявлення колаборантів.

Як розповів керівник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, на голів адміністрацій покладено завдання збору інформації про руйнування житлового сектору. Збитки класифікують, як незначні пошкодження (вибиті шиби, побитий дах), пошкодження, що підлягають відбудові та значні пошкодження, які вимагають повного демонтажу конструкції.

Такі дані мають бути юридично завірені актами, профільними фахівцями.

Нагадаємо, на сьогодні в Харківській області вже створено 7 районних військових адміністрацій та 21 військова адміністрація у громадах.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: