Синєгубов доручив якнайшвидше відновити електропостачання на деокупованих територіях Харківщини

18:46  |  15.09.2022
Синєгубов доручив якнайшвидше відновити електропостачання на деокупованих територіях Харківщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

15 вересня начальник ХОВА провів нараду за участю енергетиків області та керівництва ДСНС, зокрема заступника голови служби Дмитра Бондаря.

Як наголосив Олег Синєгубов, наразі необхідно зробити все можливе, щоб в найкоротші терміни відновити подачу електроенергії, адже від цього залежить поновлення подачі води, функціонування банківської системи та інших критично-важливих напрямків.

«Сьогодні проводимо чергову оперативну нараду за дорученням Президента України Володимира Зеленського щодо відновлення життєдіяльності на деокупованих територіях. Окрім подачі електропостачання, ми маємо відпрацювати антикризовий план на випадок влучань в електромережі. Ставлю завдання до завтра надіслати план заходів по кожному об’єкту щодо захисту на випадок кризової ситуації. Маємо дуже відповідально до цього поставитися», – сказав Олег Синєгубов.

Також він зазначив, що на деокупованих територіях є великі заміновані ділянки, що становить небезпеку для цивільного населення, а також перешкоджає відновленню електромереж.

«Загалом по відновленню електромереж ми виокремили декілька напрямків роботи: перший – Ізюмський, Балаклійський, другий – Липецький і ще один – по Куп’янську району, зокрема, Великий Бурлук, Шевченкове», – розповів начальник ХОВА.

Заступник Голови ДСНС України Дмитро Бондар зауважив, що на сьогодні додатково направлено 16 піротехнічних розрахунків, які зібрані на посилення харківських піротехніків.

«Наразі в Харківській області працює 20 піротехнічних розрахунків, але ми ще перенаправляємо додаткові піротехнічні розрахунки з Західної України. Вважаючи, що площі надзвичайно великі, першочергово завдання – це розмінування лінії електропередач, розмінування доріг та об’єктів життєзабезпечення, соціальної сфери. Інші роботи будуть проводитися в плановому режимі», – додав Дмитро Бондар.

В.о. гендиректора АТ «Харківобленерго» Костянтин Логвиненко прокоментував, що найближчим часом звичайна схема електроживлення запрацює і можна буде користуватися резервними лініями.

«Перше питання – це розмінування, що є передумовою для початку роботи наших працівників. Наразі ми вже виокремлюємо першочергові ділянки», – додав Костянтин Логвиненко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: