Синєгубов доручив розробити план заходів щодо профілактики розповсюдження гепатиту А (відео)

14:59  |  15.11.2023
В Харькове зафиксировано более 2350 случаев заболевания коронавирусом

Фото: city.kharkov.ua

Епідемічна ситуація в країні із захворюваності на ВГА характеризується як нестійка, з тенденцією до погіршення. За 9 місяців поточного року зареєстровано 314 випадків, а торік зафіксували 171. На Харківщині впродовж року на гепатит A захворіли 11 осіб. Про це йшлося під час апаратної наради під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

«Потрібно розробити план заходів. Не просто звернути увагу, а чіткий план заходів де є кожен пункт, відповідно кожна дія щодо профілактики розповсюдження інфекції. Ця робота покладається на Департамент цивільного захисту й обласний центр контролю та профілактики хвороб. Розглядати та затверджувати його будемо на комісії КТЕБ та НС», — доручив Синєгубов.

Основні джерела передачі інфекції – питна вода та їжа. В поточному році з об’єктів централізованого водопостачання досліджено 7897 проб питної води за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки, з яких 159 проб не відповідали гігієнічним нормативам.

Також за санітарно-хімічними показниками досліджено 7090 проб водопровідної води, з них не відповідали вимогам 163 проби.

«Ми вважаємо, що потрібно звернути увагу очільників комунальних підприємств та громад на проведення лабораторного контролю якості питної води, який передбачений державними санітарними нормами й правилами, належну технічну експлуатацію мереж водопостачання і споруд водопостачання. Не менш важливим є проведення заходів з комунікації з питань роз’яснення населенню шляхів передачі інфекції і засобів, яких вони повинні дотримуватись для того, щоб не заразитися цим захворюванням», — зазначила в.о гендиректора Держустанови «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Неля Новіцька.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: