Сім людей, серед яких 10-річна дитина, постраждали внаслідок авіаатак по Харкову та передмістю

19:43  |  12.09.2024
Сім людей, серед яких 10-річна дитина, постраждали внаслідок авіаатак по Харкову та передмістю

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури Харкова та Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 12 вересня з 16:45 до 17:00 росіяни завдали серію авіаційних ударів по Харкову та передмістю.

У Київському районі Харкова зафіксовано влучання неподалік приватного житлового сектору. Чотири людини зазнали гострої реакції на стрес, серед них 10-річна дівчинка. У житлових будинках пошкоджено фасади, вибито вікна.

У місті Дергачі внаслідок авіаатаки теж пошкоджено приватні домоволодіння. Через обстріл за медичною допомогою звернулись дві жінки та чоловік. У постраждалих діагностували гостру реакцію на стрес.

Також окупанти завдали удару авіаційним боєприпасом по території «Екопарку» у селі Лісне Малоданилівської громади. На місці влучання травмованих немає. Пошкоджено дерева та огорожу.

З вилучених уламків правоохоронцями попередньо встановлено, що для обстрілів ворог застосував ФАБ-250 з УМПК.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовослужбовцями.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: