Школярі Харківської області отримали 7700 ноутбуків (відео)

16:00  |  30.12.2023
Школярі Харківської області отримали 7700 ноутбуків

Фото: kharkivoda.gov.ua

Ноутбуки розподілили між закладами освіти 22 деокупованих громад регіону та міста Харків. Гаджети видаватимуть дітям у користування для онлайн-навчання. Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Щиро дякуємо нашим партнерам з дитячого фонду ЮНІСЕФ за цю важливу допомогу та підтримку. Діти у нас — на першому місці, і питання забезпечення якісного освітнього процесу — в пріоритеті. Продовжуємо працювати в цьому напрямку, аби закрити усю потребу», — зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Обладнання закупили та доставили за підтримки урядів Японії, Республіки Корея, а також від національних комітетів ЮНІСЕФ та у межах ініціативи «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation.

«Кожна дитина має право на освіту. Так ЮНІСЕФ сприяє навчанню дітей в Україні, для яких доступ до формальної онлайн-освіти ускладнений через закриття шкіл в умовах війни. Ми наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для попередження подальших освітніх втрат», —  зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Маммадзаде.

413 ноутбуків передали дітям-переселенцям, які тимчасово мешкають у гуртожитках Харківщини. За підтримки міжнародних партнерів такі місця компактного проживання ВПО максимально забезпечуються всім необхідним. Так, сьогодні в одному із них відкрили відновлений фітнес-зал, аби молодь мала змогу займатися спортом.

«За підтримки та сприяння начальника Харківської ОВА вдалося відновити наш спортзал. Окрема вдячність і міжнародним партнерам за гаджети для громад та учнів нашого коледжу», — додав директор Харківського державного професійно-педагогічного фахового коледжу імені В.І. Вернардського Олександр Сайчук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: