Щотижня з окупованих громад Харківщини евакуюємо близько 1500 осіб — Синєгубов

18:13  |  06.07.2022
Щотижня з окупованих громад Харківщини евакуюємо близько 1500 осіб - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА повідомив, що загалом з окупованих територій області вдалося евакуювати близько 6500 людей, з них 1600 — це діти. Про це Олег Синєгубов розповів в інтерв’ю «Суспільне».

За його словами, найважче евакуація проходить у Вовчанську та Куп’янську, де ворог не випускає людей на підконтрольну Україні територію.

“З усіх 30% окупованих територій області ми щотижня евакуюємо близько 1500 людей. Це вкрай важлива історія, ми її будемо продовжувати, поки це дозволятиме військова обстановка. Тому що люди дійсно хочуть виїхати з окупованих територій, навіть з тих, де є відносна тиша”, — зазначив Олег Синєгубов.

Також він розповів, що в області проводиться евакуація з підконтрольних Україні територій, які перебувають під постійними обстрілами ворога. Проте людей вивозять не масово задля їхньої ж безпеки.

“Якщо є запит людей на евакуацію, наприклад, через голів громад, то ми це робимо індивідуально за допомогою військових або волонтерів. Тому що як тільки відправимо колону автобусів, вона однозначно буде розстріляна. Це ставить під загрозу життя людей”, — підкреслив начальник ХОВА.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: