Селищний голова незаконно віддав земельну ділянку у приватну власність: харківська поліція повідомила про підозру зловмиснику

11:52  |  22.12.2023
Селищний голова незаконно віддав земельну ділянку у приватну власність: харківська поліція повідомила про підозру зловмиснику

Фото: hk.npu.gov.ua

На момент вчинення незаконного правочину ринкова вартість земельної ділянки становила близько 260 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці встановили, що у квітні 2021 року на засіданні постійної комісії з питань земельних відносин та екології Безлюдівської селищної ради було розглянуто питання про передачу у власність місцевому мешканцю земельної ділянки для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,15 гектара.

Усі члени комісії одноголосно проголосували проти прийняття такого рішення.

Попри це, 71-річний селищний голова, маючи організаційно-розпорядчі та владні повноваження й одноосібне право підпису рішень селищної ради, підписав рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та її передачу у власність мешканця селища Безлюдівка.

Ринкова вартість земельної ділянки станом на вказаний період становила близько 260 тисяч гривень.

Слідчі Харківського РУП № 2 під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вирішується питання про обрання порушнику запобіжного заходу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: