СБУ затримала колаборантку, яка очолювала «управління праці і соціальної політики» окупантів в Ізюмі

17:00  |  11.05.2023
СБУ затримала колаборантку, яка очолювала "управління праці і соціальної політики" окупантів в Ізюмі

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки викрила та затримала під час стабілізаційних заходів у деокупованих районах Харківщині ще одну поплічницю ворога, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Колаборанткою виявилася 58-річна мешканка міста Ізюм.

Від початку липня до вересня 2022 року вона очолювала «управління праці і соціальної політики» в окупаційній військово-цивільній адміністрації Ізюмського району.

На цій посаді жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Ізюмщини.

Вона зокрема займалася організацією роботи так званого «Центру соціального захисту населення», через який видавалася гуманітарна допомога від держави-агресора та в додаток до неї — ворожа пропагандистська газета «Харьков Z», у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Після звільнення району від російських загарбників зловмисниця залишилася у місті, але намагалася уникнути передбаченої законом відповідальності. Втім, оперативники спецслужби встановили її місцеперебування та затримали.

На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: