СБУ затримала колаборанта, який допомагав росіянам будувати блокпости на окупованій частині Харківщини

12:05  |  06.01.2023
СБУ затримала колаборанта, який допомагав росіянам будувати блокпости на окупованій частині Харківщини

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби безпеки викрили ще одного поплічника ворога у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Зловмисником виявився колишній інженер Балаклійського райавтодору, який під час окупації міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили керівником створеного агресором місцевого «дорожно-ремонтного предприятия».

Перебуваючи на «посаді», він організовував відновлення доріг для перекидання колон військової техніки рф на східний фронт.

Крім цього колаборант давав вказівки на будівництво ворожих блокпостів і розфарбовування зупинок автотранспорту в російський «триколор».

Також він постійно намагався залучати місцевих жителів до лав псевдоустанови. У разі «згоди» обіцяв лояльне відношення окупантів та «зарплату» в російських рублях.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався «залягти на дно» і таким чином спробувати уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: