СБУ затримала інформаторку російської розвідки, яка коригувала ракетні удари по Ізюму

13:23  |  11.03.2024
СБУ затримала інформаторку російської розвідки, яка коригувала ракетні удари по Ізюму

Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Харківщині ще одну інформаторку воєнної розвідки рф. Зловмисниця збирала розвіддані про Сили оборони та коригувала ракетні удари по регіону. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Серед основних її завдань було відстежування маршрутів руху військових колон ЗСУ у напрямку передової. Також вона намагалась встановити місця найбільшого зосередження українських захисників з важким озброєнням.

Крім того зловмисниця «звітувала» окупантам про наслідки повітряних атак рф по території області.

Отримані відомості загарбники використовували для підготовки нових та коригування повторних обстрілів східного регіону, зокрема міста Ізюм.

За даними слідства, фігуранткою виявилась місцева жителька, яка з березня 2022 року співпрацювала з воєнною розвідкою країни-агресора. Щоб залучити її до співробітництва, російська спецслужба залучила свого агента – бойовика окупаційного угруповання Південного військового округу рф.

Саме він познайомився з жінкою через спілкування у заборонених «Однокласниках», а потім відпрацював їй завдання розвідувально-підривної діяльності.

Для збору даних ворожа інформаторка обходила місцевість, а також «втемну» розпитувала про «останні новини» у знайомих.

Отримані відомості вона месенджером передавала бойовику, а він вже «доповідав» кадровому співробітнику головного управління генштабу збройних сил росії.

Під час обшуків у помешканні затриманої виявлено мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: