СБУ затримала фермерку-колаборантку, яка під час окупації Харківщини вивезла до рф українське зерно на 13 млн грн

14:08  |  10.08.2023
СБУ затримала фермерку-колаборантку, яка під час окупації Харківщини вивезла до рф українське зерно на 13 млн грн

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки затримала ще одну колаборантку під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Зловмисницею виявилась власниця фермерського господарства з Куп’янського району, яка займалася вирощуванням і продажем оптових партій зернових та олійних культур.

На період окупації регіону вона почала співпрацювати з російськими загарбниками й добровільно «зареєструвала» власний бізнес у місцевій окупаційній адміністрації рф.

За даними слідства, у липні-серпні минулого року на її господарстві зібрали понад 2 тис. тонн врожаю на майже 13 млн грн.

Потім колаборантка вивезла всю партію зернових до Бєлгородської області та продала російським агрохолдингам. При цьому частину одержаного «прибутку» вона перерахувала до бюджету країни-агресора як «податки».

Після звільнення району зловмисниця намагалася «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили її місцеперебування і затримали.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої вилучено документи, які підтверджують її співпрацю з окупантами.

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: