СБУ затримала двох колишніх правоохоронців, які зливали позиції українських військових на Харківщині

15:22  |  31.07.2022
СБУ затримала двох колишніх правоохоронців, які зливали позиції українських військових на Харківщині

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Інформаторами виявились 50-річний та 46-річний колишні співробітники правоохоронних органів. Зловмисники працюють у приватній фінансовій фірмі та вільно пересувалися по місту й області на службовому автомобілі. Користуючись службовим становищем вони мали змогу безперешкодно знімати позиції. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Під час розвідування українських позицій зловмисники здійснювали фото та відеозаписи із зображенням місцезнаходження позицій, озброєння, укріплень ЗС України, а також координати об’єктів міської інфраструктури.

Зібрану інформацію ворожі агенти регулярно передавали представникам рф у загальнодоступну проросійську групу, яку адмініструють спецслужби країни-агресора.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч.3 ст.114-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Заходи щодо викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБ України в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: