СБУ задокументувала черговий насильницький злочин, вчинений росіянами під час окупації Харківщини

13:21  |  11.12.2023
Ідентифіковано трьох російських військових, які торік під час окупації Харківщини зґвалтували молоду дівчину

Фото ілюстративне

Служба безпеки зібрала докази ще одного воєнного злочину російських загарбників проти мирних жителів на сході України. У результаті слідчих дій встановлено ще один факт зґвалтування жінки окупантами під час захоплення одного із населених пунктів на Харківщині. Раніше фігурантам вже оголошувалась підозра за аналогічні злочини. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області.

Встановлено, що злочинці входили до складу 3-ї мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії західного військового округу зс рф. Одним із них був командир 99 самохідного артилерійського полку полковник Ахмеров Еміль, інший – водій 752 мотострілецького полку – Констянтин Шляпніков.

Навесні минулого року зловмисники обходили будинки та перевіряли осіб, які там проживали. У одному із таких будинків водій запропонував жінці вступити у сексуальний зв’язок з його командиром, на що отримав відмову.

Пізніше злочинці повернулись до того ж будинку уже в стані алкогольного сп’яніння. Вони приставили до скроні батька зброю та погрожували розстрілом, таким чином росіянами змусили доньку піти з командиром до будинку.

Окупанти зачинили усіх інших членів сім’ї у підвалі й водій мав слідкувати за тим, аби ніхто не вийшов. Тим часом інший злочинець користуючись тим, що жінка не могла чинити опір, зґвалтував її.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру обом злочинцям за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: