СБУ викрила у співпраці з окупантами мешканку зруйнованої росіянами Північної Салтівки, яка стала гауляйтеркою на Куп’янщині

16:28  |  04.10.2022
5-6 августа в Харьковской области СБУ проводит учения

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

50-річна харків’янка, яка на момент російського вторгнення перебувала у селі Василенкове Куп’янського району Харківської області, добровільно пішла на співпрацю з окупаційними військами. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Наприкінці червня вона погодилася на пропозицію ворога обійняти посаду так званого «старости» цього села. З червня по вересень нова «очільниця» села регулярно брала участь у засіданнях окупаційної адміністрації країни-агресора в місті Балаклія, здійснювала за їх вказівкою збір інформації та заяв від мешканців Василенкового.

Встановлено, що до війни ця любителька «руського миру» мешкала на Північній Салтівці, одному з найбільш постраждалих від російських обстрілів спальних районів Харкова. Її харківську дев’ятиповерхівку рашисти атакували ще у березні, пошкодивши більшість квартир у будинку.

Співробітники спецслужби викрили та затримали колаборантку під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: