СБУ викрила ще один воєнний злочин, який скоїв на Харківщині ватажок російської бригади «Призрак»

13:13  |  14.08.2023
СБУ викрила ще один воєнний злочин, який скоїв на Харківщині ватажок російської бригади "Призрак"

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники СБУ встановили особисту причетність ватажка бригади російсько-окупаційних військ «Призрак» до ще одного воєнного злочину, пов’язаного з умисним вбивством українського військовополоненого. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 57-річний ватажок «Призраку» на прізвисько «Шаман» з перших днів війни разом з російськими військами брав участь в окупації Харківщини.

Встановлено, що він жорстоко поводився з українськими військовополоненими, бив їх та катував, позбавляв медичної допомоги, а також віддавав накази про вчинення таких дій.

У березні минулого року, під час окупації села Вільхівка у передмісті Харкова, зловмисник віддав наказ своїм підлеглим «пустить в расход» полоненого українського захисника. За наказом «Шамана» український військовополонений, який був важко поранений та стікав кров’ю, був застрелений з автомата.

За цим фактом слідчі СБУ заочно повідомили воєнному злочинцю про підозру за ч. 1 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, вчинене групою осіб).

Раніше, у лютому цього року, «Шаману» була оголошена підозра у вчиненні іншого воєнного злочину — жорстокого поводження з цивільним населенням на окупованій території Харківщини.

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: