СБУ викрила російського інформатора, який «зливав» артпозиції Сил оборони на Харківському напрямку

15:32  |  15.01.2024
СБУ викрила російського інформатора, який «зливав» артпозиції Сил оборони на Харківському напрямку

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Служба безпеки встановила ще одного ворожого інформатора, який передавав окупантам локації Сил оборони на східному фронті. Встановлено, що ворога насамперед цікавила інформація про розташування артилерії та бойові позиції українських військ у Харківській області. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, зловмисником є 36-річний уродженець міста Вовчанськ, який ще до початку повномасштабного вторгнення виїхав до рф.

Перебуваючи на території росії він дистанційно залучив свого знайомого з Харківщини до негласної співпраці. За це зрадник обіцяв йому грошову винагороду.

Отримані відомості фігурант надсилав у російський Телеграм-бот, створений для збору розвідданих про дислокацію українських Сил оборони.

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки й проведення прицільних ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ.

Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження і запобігли завдаванню ударів по місцях базування українських сил.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

В СБУ нагадали, що двох його спільників СБУ затримала у травні минулого року. Наразі триває досудове слідство.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: