СБУ викрила двох інформаторів на Харківщині, які розвідували українські оборонні рубежі на кордоні з рф

11:10  |  11.04.2023
СБУ викрила двох інформаторів на Харківщині, які розвідували українські оборонні рубежі на кордоні з рф

Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала групу інформаторів фсб під час спецоперації у звільнених районах Харківської області. Фігурантами виявились двоє мешканців деокупованого Вовчанська, яких ворог залучив до проведення розвідувально-підривної діяльності на сході регіону. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Зловмисники збирали для окупантів розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вовчанської громади.

Насамперед їх цікавили відомості щодо облаштування оборонних ліній уздовж кордону з рф та пункти тимчасової дислокації підрозділів Служби безпеки та Національної поліції.

Також агресор розшукував інформація про поточну суспільно-політичну обстановку у прикордонному регіоні, пункти видачі гуманітарної допомоги мирним мешканцям.

Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки диверсій та здійснення ракетно-артилерійських обстрілів українських об’єктів.

За даними слідства, одним з учасників ворожої групи є місцевий житель, який відразу після захоплення частини регіону пішов на добровільну співпрацю з агресором.

При цьому до виконання ворожих розвідувальних завдань він приступив лише на початку цього року.

Згодом до підривної діяльності фігурант залучив свою знайому, яку потім вивів на прямий зв’язок з фсб.

Для комунікації з російською спецслужбою фігуранти використовували месенджер Телеграм із дотриманням заходів конспірації.

При обшуках за місцями проживання зловмисників виявлено мобільні телефони, які вони використовували для листування з фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру.

Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: