СБУ викрила депутатку-колаборантку, яка під час окупації Куп’янська «перереєстровувала» місцевий бізнес за російським законодавством

12:09  |  18.01.2024
СБУ викрила депутатку-колаборантку, яка під час окупації Куп'янська «перереєстровувала» місцевий бізнес за російським законодавством

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Служба безпеки зібрала доказову базу на депутатку Куп’янської міської ради, яка «перереєструвала» місцевий бізнес за законами держави-агресора. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, з червня до початку осені 2023 року фігурантка очолювала так званий «ліцензійно-дозвільний відділ» окупаційної адміністрації у Куп’янському районі.

На цій псевдопосаді жінка курувала питання перереєстрації господарської діяльності місцевих підприємців під російське законодавство. Зокрема, видавала місцевим мешканцям «дозвільні» та інші фейкові документи від незаконно створеного російськими загарбниками органу влади.

Напередодні деокупації Куп’янська колаборантка втекла на територію росії.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів депутатці оголошено заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, до винної будуть застосовані ще й додаткові покарання — позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: