СБУ повідомила про підозру ще одному «співробітнику» окупаційної міліції на Харківщині

15:02  |  23.05.2023
СБУ повідомила про підозру ще одному "співробітнику" окупаційної міліції на Харківщині

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки викрила чергового ворожого поплічника у звільнених районах Харківської області. Зловмисником виявився 56-річний мешканець міста Куп’янськ Харківської області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Після захоплення міста колаборант добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав «посаду» в місцевому окупаційному «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

В окупаційному органі чоловіка призначили виконуючим обов’язки «полицейского взвода патрульной службы УВД ВГА Харьковской области».

З липня до вересня колаборант виконував в інтересах окупантів увесь комплекс протиправних обов’язків: організовував охорону громадського порядку та брав участь у забезпеченні пропускного режиму мешканців міста Куп’янськ до адміністративної будівлі «УВД ВГА Харьковской области».

Після звільнення міста зловмисник намагався переховуватись на території регіону, однак співробітники Служби безпеки встановили його місцеперебування і затримали.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Тривають комплексні заходи для притягнення кожного колаборанта до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: