СБУ повідомила про підозру ще одному «посадовцю» окупаційної влади рф на тимчасово захопленій території Харківщини

16:38  |  18.08.2022
СБУ повідомила про підозру ще одному «посадовцю» окупаційної влади рф на тимчасово захопленій території Харківщини

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби зібрали неспростовні докази добровільної співпраці з ворогом «голови» так званої «тимчасової адміністрації міста Балаклія Харківської області». Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Псевдоочільник Балаклії — уродженець Горлівки. На співпрацю з ворогом він пішов з ідейних міркувань ще на початку російської агресії. Починаючи з 2014 року, він активно співпрацював з російськими пропагандистськими ЗМІ у якості «псевдоексперта».

Брав участь у проєктах, що «працювали» на розпалювання сепаратистських настроїв на сході України.

Після тимчасової окупації окремих районів Харківщини зловмисник «попросився» у «нову владу», зіславшись на свою активну участь у так званій «гуманітарній організації «Мир – Харкову».

Наприкінці травня отримав таке призначення від «військового коменданта» і одразу розпочав активно допомагати окупаційному режиму.

Наразі колаборанту оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Викриття колаборанта здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки СБУ спільно з детективами НАБУ та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: