СБУ повідомила про підозру полковнику фсб, який під час окупації Харківщини катував людей та «кришував» мародерів

16:50  |  23.02.2024
СБУ повідомила про підозру полковнику фсб, який під час окупації Харківщини катував людей та «кришував» мародерів

Фото: t.me/SBUkr

Служба безпеки встановила особу співробітника фсб рф, який причетний до воєнних злочинів проти цивільного населення у період окупації Харківщини. Мова йде про полковника Максима Живило – співробітника 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби центрального апарату фсб. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

На початку повномасштабного вторгнення росії його призначили старшим групи, яка займалась придушенням руху опору на тимчасово окупованій частині території регіону.

Перебуваючи у захопленому на той час Чугуївському районі, підрозділ фсб під керівництвом фігуранта вистежував та викрадав українських патріотів.

Задокументовано, що у квітні 2022 року росіяни прямо посеред вулиці схопили місцевого жителя, а потім зв’язали його та відвезли до російської катівні.

Там чоловіка жорстоко били, застосовували до нього електричний струм, проколювали губи, ясна та спилювали зуби. При цьому Живило особисто брав участь у катуваннях.

У такий спосіб посадовець російської спецслужби намагався змусити потерпілого співпрацювати з агресором.

Також, за інформацією СБУ, Живило повністю контролював перевезення вантажів через окупаційні блокпости у напрямку росії й письмово погоджував такі «рейси».

Таким чином за його «підписом» загарбники вивезли до рф понад 20 фур з награбованим майном місцевих жителів. Здебільшого це були викрадені автомобілі преміумкласу, катери, квадроцикли та сільгосптехніка.

З кожної вантажівки мародери сплачували посадовцю фсб «данину» у вигляді різних сум готівки. «Такса» залежала від типу і кількості награбованого вантажу.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили Живилу про заочну підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: