СБУ повідомила про підозру харківській спортсменці, яка схвалювала російську агресію проти України

17:11  |  28.09.2023
СБУ повідомила про підозру харківській спортсменці, яка схвалювала російську агресію проти України

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники Служби безпеки зібрали доказову базу на спортсменку з Харківщини, яка втекла до росії, де публічно підтримала окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовувала їхні воєнні злочини проти України. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Фігурантка — 20-річна мешканка Ізюмського району Харківської області, вихованка Балаклійської ДЮСШ, призерка чемпіонату світу з пауерліфтингу. Під час деокупації вона втекла з території Ізюмського району разом з російськими військами й наразі переховується від українського правосуддя на території країни-агресора.

За даними слідства, у березні цього року, перебуваючи на території рф, дівчина дала інтерв’ю кореспонденту російського пропагандистського ЗМІ «RT», у якому виправдовувала та визнавала правомірною російську агресію проти України.

Вона вихваляла нібито піклування російської влади про українських спортсменів, які переїхали до країни-агресора, висловлювала жаль, що їй довелося виступати на міжнародних змаганнях під українським прапором та сподівалася на якнайшвидше захоплення Харківщини рашистами.

До того ж вона хизувалася своєю «посадою» у незаконних органах влади на окупованій території — «главного специалиста Савинского ТО ВГА Изюмского района Харьковской области».

Це інтерв’ю було оприлюднене на інформаційних ресурсах, підконтрольних одному з російських пропагандистів — Олександру Малькевичу, першому заступнику голови комісії Громадської палати рф з розвитку інформаційної спільноти, ЗМІ та масових комунікацій.

Зокрема, трансляція відбувалась на російських телеканалах «Санкт-Петербург», «ЗаТВ», «ТНР», російських інтернет-платформах відеохостингу та у соціальних мережах.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила протиправний характер висловлювань спортсменки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили пропагандистці про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації).

За такий злочин їй загрожує до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: