СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Борової на Харківщині

16:28  |  13.02.2023
У Боровій на Харківщині окупанти призначили керівником громади фріка, який ковтає вогонь і забиває у ніс цвяхи

Агарков

Йдеться про 59-річного харків’янина, який під час окупації смт Борова Харківської області обіймав посаду голови військово-цивільної адміністрації російських окупантів. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Ще з початку 2014 року майбутній колаборант був прихильником так званого «русского мира». Під час Революції Гідності він брав активну участь в акціях Антимайдану у Харкові, виступав з антиукраїнськими гаслами, а потім виїхав до росії, де продовжив займатися пропагандистською діяльністю проти України.

У червні зловмисник з власної згоди був призначений росіянами заступником так званого «мера» міста Балаклія. За місяць колаборант «пішов на підвищення» і добровільно очолив Борівську ВЦА окупантів.

З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади російсько-окупаційних військ.

Майбутній колаборант став дещо відомим у 2010 році завдяки своїй участі у програмі «Україна має талант», де показував дивакуваті трюки із травмуванням власного тіла.

Перебуваючи на тимчасово окупованій території, чоловік постійно хизувався своєю, як він вважав, великою популярністю в шоу-бізнесі. З огляду на це він навіть вигадав собі «артистичний» позивний — «Факір», який використовував для законспірованого спілкування з окупантами.

Напередодні деокупації колаборант втік з Борової разом з російськими солдатами й наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

Слідчі СБУ оголосили зловмиснику заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: