СБУ повідомила про підозру «дільничному» окупаційної поліції Ізюма

15:09  |  25.05.2023
СБУ повідомила про підозру «дільничному» окупаційної поліції Ізюма

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби безпеки продовжують документувати діяльність колаборантів на деокупованих територіях Харківщини. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській облсті.

Правоохоронці встановили «поліцейського», який вирішив податись у «нову владу» після тимчасової окупації міста Ізюм.

У липні 2022 року 53-річний чоловік отримав призначення на посаду «дільничного народної поліції» і одразу розпочав активно допомагати окупаційному режиму.

На цій посаді зловмисник приймав та розглядав заяви від місцевих жителів, збирав пояснення від мешканців населеного пункту, брав участь у «патрулюваннях» міста Ізюм.

Встановлено, що він допитував «затриманих осіб», що утримувались в ізоляторі тимчасового тримання створеному при окупаційному райвідділі поліції.

Окрім цього, колаборант закликав місцевих мешканців переходити на сторону окупантів та «працевлаштуватись» у незаконно створений правоохоронний орган – «народну поліцію».

Після деокупації регіону зловмисник втік та переховується на території рф.

Наразі йому заочно повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За такий злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: