СБУ повідомила про підозру «дільничному інспектору» окупаційної поліції на Харківщині

11:39  |  13.06.2023
СБУ повідомила про підозру "дільничному інспектору" окупаційної поліції на Харківщині

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки викрила чергового ворожого поплічника у звільнених районах Харківської області. Зловмисником виявився 34-річний мешканець міста Балаклія Харківської області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Після захоплення міста колаборант добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав «посаду» в місцевому окупаційному «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

В окупаційному органі чоловіка призначили «участковым инспектором отдела участковых инспекторов полиции УВД ВГА Харьковской области».

З червня до серпня колаборант виконував в інтересах окупантів увесь комплекс протиправних обов’язків: охороняв адміністративну будівлю тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія, здійснював контрольно–пропускний режим, оглядав речі громадян, збирав кошти за оренду торгових місць на території «Центрального ринку» та підтримував громадський порядок на закріпленій дільниці міста.

Після звільнення міста зловмисник намагався переховуватись на території регіону, однак співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі фігуранту повідомлено підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення кожного колаборанта до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: