СБУ передала до суду справу про держзраду екскерівника харківського Інституту підготовки юридичних кадрів

13:37  |  05.06.2023

Служба безпеки України передала до суду матеріали справи щодо державної зради колишнього тимчасово виконуючого обов’язки начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними слідства, з початком повномасштабного вторгнення зрадник почав діяти в інтересах держави-агресора. Він фактично готував ввірений йому навчальний заклад до «здачі» російським окупаційним угрупованням, які вторглися на Харківському напрямку.

Зокрема, посадовець не здійснив своєчасну передислокацію особового складу та майна Інституту до визначеного пункту.

Крім того, зрадник залучив до підривної діяльності ще одного співробітника навчального закладу. Вони удвох намагалися схилити курсантів до співпраці з російськими окупантами, які на той час наступали на місто.

Під час багатоетапної спецоперації злочинні дії очільника закладу було викрито, а його самого затримано.

Співробітники Головного управління внутрішньої безпеки та слідчі СБУ зібрали потужну доказову базу, наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

«Це ще один сигнал усім, хто став на шлях зради – жоден пособник рф не уникне покарання. Сьогодні СБУ системно очищує різні сфери держави від російських агентів, приділяючи особливу увагу боротьбі з проросійськими елементами у власних лавах. Ми вже зробили багато, але ця робота триватиме, допоки ми не вичистимо останнього крота. Адже країні потрібна ефективна спецслужба – насамперед, щоб успішно виконувати унікальні спецоперації та наближати Перемогу. А місце зрадників – за ґратами», – наголосив Голова СБУ Василь Малюк.

У результаті обшуків у колишнього керівника Інституту виявлено докази підривної діяльності на користь рф, а також вибухівку, набої та РГД.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: