СБУ оголосила підозру коригувальнику, який наводив удари ворожої артилерії на позиції сил оборони Харківщини

15:15  |  27.08.2022
СБУ оголосила підозру коригувальнику, який наводив удари ворожої артилерії на позиції сил оборони Харківщини

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Оперативники спецслужби встановили, що 43-річний мешканець селища Слатине Дергачівського району Харківської області був залучений до співпраці з ворогом ще наприкінці березня, коли цей населений пункт був окупований російськими військами. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Зловмисник ініціативно зв’язався з представниками збройних сил росії за допомогою відповідного телеграм-бота, посилання на який рашисти розповсюджували у мобільних месенджерах, та погодився співпрацювати з ворогом.

Коригувальник робив скриншоти карт місцевості, де відмічав точні позиції військових підрозділів і техніки ЗСУ на території Харкова і Харківської області, та передавав ці зображення представнику країни-агресора на номер російського мобільного оператора.

Зокрема задокументовано, що по позиціях Збройних Сил України поблизу одного з сіл Дергачівського району, які зловмисник «злив» ворогу, рашисти нанесли щонайменше чотири прицільних артилерійських удари.

Коригувальника було затримано у Харкові, куди він переїхав після звільнення Слатиного від окупантів, тікаючи подалі від лінії фронту та російських обстрілів.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.114² (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух чи розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

За такий злочин йому «світить» від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: