СБУ оголосила підозру колаборантці, яка контролювала господарську діяльність окупаційних комунальних підприємств Харківщини

14:35  |  05.10.2023
СБУ оголосила підозру колаборантці, яка контролювала господарську діяльність окупаційних комунальних підприємств Харківщини

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники СБУ повідомили про підозру колаборантці, яка під час тимчасової окупації російськими військами міста Вовчанськ Харківської області підтримала російських загарбників. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що у липні минулого року фігурантка добровільно підписала так званий трудовий договір з головою «Временной гражданской администрации Волчанского района Харьковской области».

Згідно з цим договором вона очолила «управління житлово-комунального господарства».

Обіймаючи псевдопосаду, зловмисниця здійснювала керівництво структурним підрозділом та організовувала його матеріально-побутове забезпечення. Також вона входила у склад оперативного штабу з підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду.

Встановлено, що жінка займалась підбором кадрів, які мали забезпечувати діяльність новоствореного незаконного органу. Щоб схилити «кандидатів» до співпраці з ворогом їм навіть видавали службові житлові приміщення.

Після звільнення району поплічниця ворога намагалась уникнути правосуддя, однак, співробітники СБУ встановили її місцеперебування і затримали.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: