СБУ ідентифікувала та оголосила підозру колаборанту, який очолив «Управління культури, спорту і молоді» при окупантах в Куп’янську

13:22  |  06.07.2023
СБУ ідентифікувала та оголосила підозру колаборанту, який очолив «Управління культури, спорту і молоді» при окупантах в Куп'янську

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники СБУ повідомили про підозру 47-річному чоловіку, який під час тимчасової окупації російськими військами міста Куп’янськ Харківської області, добровільно співпрацював з представниками окупаційної влади. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Встановлено, що на початку червня колаборант добровільно підписав трудовий договір з головою «Временной гражданской администрации Харьковской области». Згідно з цим договором він отримав посаду «виконуючого обов’язки начальника Управління культури, спорту і молоді Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Зокрема, обіймаючи псевдопосаду, зловмисник здійснював керівництво структурним підрозділом та організовував його матеріально-побутове забезпечення, приймав кандидатів на роботу, а також на постійній основі брав участь у нарадах керівництва «Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Крім цього, ворожий поплічник організовував масові заходи на окупованих територіях, які були спрямовані на підтримку дій та рішень держви-агресора.

Після деокупації регіону зловмисник переховується на території рф, де намагається уникнути правосуддя.

За матеріалами СБУ йому заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: