СБУ ідентифікувала російського окупанта, який вбив 70-річного працівника лікарні в Ізюмі

12:31  |  30.03.2023
СБУ ідентифікувала російського військового, який вбив 70-річного працівника лікарні в Ізюмі

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

За версією слідства, житель республіки Дагестан 26-річний Ахмед Дудуєв, який служить за контрактом у військовій частині 61899, 7 травня вбив працівника ізюмської лікарні. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки у Харківській області.

«7 травня озброєний військовослужбовець зайшов до приміщення паталогоанатомічного відділення Центральної міської лікарні м. Ізюм. У приміщенні були троє працівників лікарні, одягнуті у цивільний одяг та без зброї», — йдеться у повідомленні.

Серед працівників, за даними Харківської обласної прокуратури, був 70-річний судмедексперт, який після хвороби втратив ногу та пересувався на протезі. Інші — лаборантка та патологоанатом.

«Окупант представився, назвав себе «племінником Кадирова» та почав розмовляти зі співробітниками. Судмедексперт сказав, що вважає перебування військових російської федерації на території міста Ізюм незаконним та сказав: «Хто вас сюди кликав?», — повідомили у прокуратурі.

Після цього загарбник почав поводитися агресивно, стріляв з автомата в стелю.

«Злякавшись, лаборантка вибігла на вулицю. Окупант наказав лікарю-патологоанатому негайно повернути її назад. Чоловік пішов за нею. Російський військовослужбовець та судмедексперт залишилися у кабінеті вдвох: окупант застрелив чоловіка. Потерпілий загинув на місці», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Ахмеду Дудуєву заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: