СБУ блокувала протиправну діяльність організованої групи на чолі з селищним головою передмістя Харкова

17:22  |  17.02.2023
СБУ блокувала протиправну діяльність організованої групи на чолі з селищним головою передмістя Харкова

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби безпеки встановили, що учасники злочинної групи зорганізувалися для розкрадання бюджетних коштів в ході капітального ремонту об’єктів комунальної власності. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

До складу злочинної групи входили двоє місцевих мешканців, які займалися будівельним бізнесом, а організатором та керівником зловмисників був селищний голова одного з елітних населених пунктів, що межують з Харковом.

Протягом 2018-2019 років організатор замовив від імені селищної ради проведення капітального ремонту однієї з нежитлових будівель. У якості підрядника учасники злочинної групи залучили підконтрольну комерційну фірму, яка неодноразово вигравала багатомільйонні тендери з капітального ремонту об’єктів комунальної нерухомості.

Встановлено, що під час виконання цього проєкту зловмисники систематично вносили до офіційних документів роботи, які фактично не виконувалися. Зокрема, в реконструйованій будівлі взагалі не було здійснено утеплення фасадів, хоча ці роботи були заплановані й профінансовані у повному обсязі.

За даними слідства, в результаті цієї оборудки зловмисники заволоділи бюджетними коштами на суму майже 600 тис. грн.

Наразі за матеріалами СБУ організатору групи — селищному голові, та одному з членів групи повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою), а також ч. 3 ст. 28 і ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене організованою групою).

Оголошення підозри у вчиненні вказаних злочинів останньому учаснику групи планується найближчим часом.

Тривають слідчо-оперативні дії з перевірки законності використання фірмою-підрядником бюджетних коштів під час ремонту інших об’єктів комунальної власності.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: