Сапери ДСНС знешкодили 389 ворожих боєприпасів на Харківщині за минулий тиждень

16:44  |  01.07.2024
Харків’ян закликають дотримуватися правил мінної безпеки

Фото: city.kharkov.ua

Наразі на Харківщині працюють 38 піротехнічних розрахунків, 202 сапери та 91 одиниця техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 11 машин механізованого розмінування. Про це повідомив під час брифінгу начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

«За тиждень стався 1 випадок підриву цивільного населення на ВНП, внаслідок якого одна людина постраждала. Випадок стався 30 червня у селі Яремівка Ізюмського району. 71-річна жінка наступила на протипіхотну міну «Пелюстка». Внаслідок вибуху їй відірвало праву стопу. Хочу звернутись до громадян з проханням чітко дотримуватись заходів мінної безпеки: не відвідувати кладовища, ліси, лісосмуги, поля, пройми річок та інші відкриті простори, особливо ті, у яких точились бої або які перебували під ворожою окупацією», — зазначив Артем Астахов.

В період з 24 червня по 1 липня рятувальники загасили 18 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

Найбільш резонансні сталися:

  • 26 червня ворог завдав ударів керованими авіабомбами по житловому сектору. Пошкоджено 65 житлових будинків;
  • 27 червня ворог завдав ударів авіабомбами по приватному сектору міста Харків. Одна з авіабомб влучила у житловий будинок, де знаходився 10-річний хлопчик. На щастя бомба, ФАБ-500, не розірвалася. Сапери ДСНС її вилучили та знешкодили;
  • 28 червня внаслідок бомбардування у селі Циркуни сталася пожежа у двох житлових будинках, господарчій споруді та у цивільному підприємству загальною площею 200 м.кв. За іншою адресою горіли вантажний автомобіль та трава на площі 300 м.кв. Для ліквідації наслідків ворожого удару залучалось 3 одиниці техніки та 15 рятувальників;
  • 30 червня ворог завдав авіаудару по території відділення «Нової пошти». До ліквідації наслідків удару залучено 9 одиниць техніки ДСНС та 55 рятувальників.

Також, надзвичайники просять населення звернути увагу на високу пожежну небезпеку в лісах. Крім того, висока мінна небезпека та ворожі обстріли створюють додаткові перешкоди для гасіння пожеж. Тому відвідування лісових масивів наразі вкрай небезпечне.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: