Самый молодой писатель Харькова презентовал свою книгу

11:46  |  17.09.2018

Самый молодой автор Харькова Никита Лукаш 15 сентября презентовал свою книгу для младшего школьного возраста «Мішечок історій мішковинки» на фестивале Литпро в Харьковском литературном музее.

Автору 15 лет. Свою первую книгу он написал в 14 лет и вскоре подписал контракт с харьковским издательством «Виват». Проиллюстрировал книгу известный карикатурист художник из Ужгорода Макс Долинный.

Никита с шести лет участвовал в детских образовательных программах литературного музея, а в прошлом году закончил действующую при нем Школу молодого писателя (школа скоро будет действовать и в он-лайн режиме). В течение этого периода и была написана книга«Мішечок історій мішковинки». Она состоит из семи историй-глав, в каждой из которых кроме основного текста есть вставки с познавательным материалом. Отрывок из книги:

«Далеко-далеко звідси, десь за горами, за полями, за прадавніми лісами, є чарівний Торбокрай. Живуть там найрізноманітніші мішки, сумки, валізи, портфелі, пакети, наплічники, ранці, торби й торбинки, а ще телефонні чохли, гаманці та портмоне. І в незвичайному світі цього величезного асортименту мішкала, ой, мешкала маленька Мішковинка. Вона мала добру вдачу, була чомучкою, як усі діти, та дуже полюбляла кольорові атласні стрічки (от уже ці дівчата!..), — особливо яскраво-червоні, якими прикрашала своє волосся.
Якось я порпався у своєму наплічнику, намагаючись знайти в ньому щось дуже важливе. А це, повірте, нелегко, адже там у мене й улюблена книжка, i пензлики, i засушені з літа, але досі духмяні квітки липи, i забута іграшка, i саморобний паперовий літачок, i крихти вівсяного печива, i справжнісіньке крукове перо, i… Ет, не перерахуєш! І раптом я побачив щось яскраве — якраз оту стрічку на хвостику Мішковинки. Так ми і познайомились, і довго-довго розповідали: я — чому в мене такий розгардіяш (більше так не буду, чесно!), а вона… Її розповіді вас, напевно, також зацікавлять.

Мішковинка — дівчинка маленька, тому й історії в неї невеличкі. Тож почнімо…»

«Мішечок історій мішковинки» можно купить в магазине «Виват» и других книжных магазинах Харькова и других городов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: