Салтівку готують до опалювального сезону

17:44  |  20.09.2023
Салтівку готують до опалювального сезону

Фото: city.kharkov.ua

Салтівська філія КП «Харківські теплові мережі» готується до початку опалювального сезону. Як повідомили в ХТМ, уперше в історії підприємства в районі заплановано виконати 84 капітальні ремонти внутрішньобудинкових систем.

За словами начальника Салтівської філії Антона Іщенка, всі вони будуть завершені до початку опалювального сезону.

На підприємстві зазначили, що ремонтні роботи стартували у березні з будівництва резервної теплотраси у районі ринку біля ст. м. «Академіка Барабашова». Тепер Північну Салтівку забезпечать альтернативним теплом три кілометри тепломагістралі діаметром 600 мм.

Теплоносій можна буде подати в будинки через теплорозподільні мережі локальних котелень, які тотально перебудовують, міняючи все обладнання, — від котлів до димарів. Устаткування вдалося придбати за допомогою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

«Створення резервних можливостей — головний принцип ремонтної кампанії 2023 року. У локальних котельнях замість громіздких старих котлів працюватимуть не три, а чотири або шість котлів, які можна вмикати по черзі. Від кожної з цих котелень залежить великий мікрорайон. Там також зараз завершують заміну внутрішньобудинкових мереж. Замість старого заліза, яке померзло під час обстрілів, встановлюють сучасний пластик», — зазначили в ХТМ.

Загалом у Салтівській філії необхідно підготувати до опалювального сезону 1 тис. багатоповерхових будинків, понад 300 км тепломереж, 13 локальних котелень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: